Egyedi technológia

A felület tisztítása:

A szárazjég pelletet, amely -78,5 Celsius fokos, nagynyomású levegő segítségével szórjuk a tisztítandó felületre. A szerves anyagok megkeményednek, törékennyé válnak az alacsony hőmérséklet hatására. Ez lecsökkenti a rugalmasságukat és tapadó képességüket, ezáltal könnyebbé válik az eltávolításuk.

Hőmérséklet különbség, hősokk

A hirtelen helyi „fagyasztás” hatására a térfogatváltozás (összezsugorodás) eltérő aránya nagyfokú hőfeszültséget idéz elő a határfelületen, melynek következtében fellazítja az eltávolítandó réteget.

Lökéshullám

A szárazjég mozgási energiájából származó lökéshullám, amely a feltört réteget eltávolítja.

Robbanó szublimáció

A szárazjég átalakulása alatt a nagyon hideg jégdarabok a relatív meleg megtisztítandó felülettel érintkezve, majdnem azonnal gáz halmazállapotúvá válnak. Ezt a folyamatot a gáz térfogat növekedése kíséri, amely a széndioxid tulajdonképpeni mikrorobbanása. Ez a robbanás ellöki a már leoldódott szennyeződést és a sűrített levegő segítségével lesöpri azt a szennyezett felületről.

Végeredmény

A tisztítás után a felület teljesen száraz marad, nem igényel semmilyen kezelést, melléktermék vagy veszélyes hulladék nem keletkezik.

Mivel a folyamat teljesen száraz, és nem vezeti az elektromosságot, olyan területeken is használható, ahol más módszerek nem megfelelőek, például elektromos motoroknál és elektromos, vagy hidraulikus részeket tartalmazó berendezéseknél.

A szárazjég szórás során nem keletkezik hulladék, kizárólag az eltávolítandó bevonat marad a folyamat végén, amelyet általában seprűvel vagy porszívóval könnyű feltakarítani. A szárazjég szórás ideális lakkok, ragasztók, olaj, zsír, szénpor, korom, penész, kátrány és egyéb szennyeződések, bevonatok eltávolítására.

A szárazjég szórással a termelőeszközök tisztítása is elvégezhető, anélkül, hogy azokat le kellene szerelni, vagy szét kellene szedni, ezáltal jelentős költség megtakarítás érhető el, illetve a kiesett termelési idő is jelentősen lerövidül.

A szárazjég tisztítás kíméletes, nem dörzsölő hatású, a kezelt felületeket nem roncsolja, így olyan sérülékeny anyagokon is használható mint a nikkel, króm és alumínium.

A folyamat tiszta és nem keletkezik hulladék, ezáltal a tisztítás rövid idő alatt elvégezhető.